Nieuws

Renovatie Spouwanker

Met succes heeft ons vakkundige personeel hun diploma behaald voor het correct aanbrengen van het Fischer renovatie spouwanker VBS-M.

Renovatie Spouwanker

Met succes heeft ons vakkundige personeel hun diploma behaald voor het correct aanbrengen van het Fischer renovatie spouwanker VBS-M.

Veel gemetselde gevels in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Circa 80% van de panden met 3 of meer woonlagen, vanuit bouwjaar 1945 tot 1990, vormen een risico voor de omgeving. Bij de risico panden is voornamelijk de verankering van spouwankers in het metselwerk of beton niet meer voldoende en zijn veelal de gevelankers/spouwankers aangetast door roest (corrosie). Om de veiligheid van de gevels te borgen is het aanbrengen van renovatieankers, ook wel genoemd renovatie spouwankers, vaak een must.

Spouwankers hebben een functie in de muur, de ankers zijn structurele verbindingen die het buiten- en binnenblad verbinden. Ondanks de belangrijke functie van spouwankers, blijkt uit onderzoek dat er een groot deel van de gevels onveilig zijn door aangetaste spouwankers.

Spouwmuurankers zorgen ervoor dat de binnenmuur en buitenmuur van een pand goed verankerd zijn. Wind, regen en vooral zeeklimaat tasten bestaande ankers aan. Dit bevordert de levensduur van de spouwanker niet. Wanneer de spouwmuurverankering niet in orde is, is de veiligheid van een muur niet gegarandeerd en zo komt het weleens voor dat een gevel naar beneden komt. Met alle onveilige situaties van dien aard.

Het onzichtbare gevaar is dat u vaak vanaf buitenaf niet kunt beoordelen hoe de kwaliteit van de spouwmuurverankering is. De laatste jaren zijn er al tientallen gevels ingestort of door verouderde gevelconstructies naar beneden gevallen, wij adviseren dan ook om uw woning of uw gevel door ons te laten beoordelen op veiligheid en het aantal en kwaliteit van de aanwezige spouwankers te beoordelen om zo ongelukken te voorkomen.

 

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Contact